Svatební koláčky

Potřebujeme:

200g hladké mouky, 200g polohrubé mouky, 50g cukru krupice, 250g másla(dávám půlku Hery a půlku másla),špetku soli,30g kvasnic(dávám téměř celou kostičku), citronovou kůru,3 žloutky(dávám 1až 2), 2 lžíce vlažné šlehačky(dávám 3 lžíce).

Jak na to:

Ze všech surovin udělám těsto,přidám předem vykynutý kvásek (připravený s trochou vlažného mléka,špetku cukru a kostičku droždí) rozválím placku a rozdělím kulatým tvořítkem (rádýlkem) na menší čtverečky(jako se dělají normální koláče,ale daleko menší čtverečky ).Potom plním tvarohovou nádivkou a povidlovou.Na plechu po naplnění nechám ještě 10 minut stát a potom dávám do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů.Upečené namáčím v rozpuštěném másle s trochou rumu a hned obaluji v moučkovém cukru,smíchaném s vanilkovým cukrem.
Náplň tvarohová-tučný červený tvaroh,1žloutek,1-2 lžíce cukru,vanilkový cukr,rozinky překrojené na menší a namočené v trošce rumu)-zamíchat. Náplň povidlová-kupované povidla(jenom co spotřebujete) a trochu rumu. Je to velikánská mňamka,měla jsem s ní ohromný úspěch.Proto posílám vám.

Podobné recepty:

Svatební koláčky, Nekynuté koláčky, Linecké koláčky, Jurské svatební palačinky, Dolkové koláčky