Plameňáci

5.5.2008
Potřebujeme:

500gr mletého masa, 100gr špeku pokrájeného na kostky, pepř.sůl, ttochu vody nebo mléka, malá jemně pokrájená cibule, 2 stroužky lisovaného česneku, olej, alobal Náplň:4 plátky tvrdého sýru, 4 plátky šunky, 4 kousky játry(nejlépe drůbeží), anglická slanina

Jak na to:

Z masa a ostatních přísad zpracujeme hmotu,jasko na sekanou(karbanátky) a rozdělíme ji na 4 díly.Alobal potřeme olejem,na něj položíme placku masa na ni plátek sýru,plátek šunky,nahoru plátek jater,posolíme,opoříme a navrch položíme plátem anglické slaniny.Opatrně zabalíme,vložíme do kastrolu a v horké troubě pečeme asi 45 minut.Podáváme s hranolkami,americkými bramborami nebo vařenými novými bramborami.Můžeme přidat i salát z různé čerstvé zeleniny.