Hovězí tokáň na majoránce

Potřebujeme:

1/2 kg hovězího masa, 50 g slaniny, cibuli, 2 dl bílého vína, 2 dl kysané smetany, majoránku, pepř, stroužek česneku, sůl

Jak na to:

Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky a pak na proužky. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na rozškvařené slanině, přidáme koření a maso a opečeme ze všech stran. Mírně podlijeme vínem smíchaným s vodou a dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme utřený česnek. Podléváme vždy, když se tuk odděluje od šťávy. Měkké maso zahustíme smetanou a ještě chvíli podusíme. Jako příloha se výborně hodí těstoviny nebo noky.

Podobné recepty:

Hovězí tokáň, Kořeněný hovězí tokán, Králík na majoránce, Hovězí tokáň, Krůta na majoránce