Chleba v ultra plus

Potřebujeme:

1/2 kg hladké mouky, 400 ml vody, 1/2 kostky droždí, 1 a 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky kmínu (lepší je drcený), 2 lžíce octa, 10 dkg strouhaných syrových brambor, trocha cukru na kvásek

Jak na to:

Připravíme kvásek z trochu teplé vody, cukru a droždí (Mix Fix). Když je kvásek připravený, zaděláme těsto ze všech přísad (Mísa na míchání). Vykynuté těsto nalijeme do nádoby Ultra Plus 3 l, kterou vysypeme cca 1 lžící hladké mouky, zbytek mouky necháme na dně. V nádobě ještě necháme těsto cca 30-45 min. kynout.Troubu rozehřejeme na 200 °C. Pečeme prvních 10 min. zprudka, pak chleba potřeme vodou a snížíme teplotu na cca 180 °C a pečeme do zlatova za občasného potírání vodou cca 1 hod.

Podobné recepty:

Letní ultra-rychlý salátek, Obalovaný chleba ve vajíčku na sladko, Chléb na rychlé pohoštění, Holandské obložené chlebíčky, Chleba ve vajíčku