Skopový kebab v pita kapse

Potřebujeme:

2 velké plátky masa z jehněčí kýty (2x 200 g), 1 stroužek česneku, půl lžičky kari koření, 1 lžíce oleje, 3 silnější dřevěné špejle, 2 menší hlávky salátu, 1 lžička sušené máty, 1/4 okurky, 2 polévkové lžíce bílého jogurtu, sůl a mletý pepř, 2 chleby pita.

Jak na to:

Skopové maso nakrájíme na dvoucentimetrové kostky. Oloupeme a utřeme česnek, který dáme s kari, olejem a trochou soli do misky a pořádně promícháme. Přidáme maso do misky a vše důkladně propracujeme. Zakryjeme misku fólií a necháme půl hodiny v ledničce odležet. špejle dáme do misky s vodou a necháme je nasáknout, aby nezačaly na grilu hořet. Pokrájíme salát a dáme do misky, přisypeme mátu. Přkrojíme okurku napůl a nakrájíme na tenké plátky. Smícháme salát s jogurtem, mátou, okurkou, osolíme a opepříme. Nastavíme gril na střední výkon, osušíme nahrubo špejle a napícháme na ně kostky jehněčího. Takto vzniklé kebaby dáme na mřížku a vložíme na gril. Grilujeme 5 minut a pak maso obrátíme. Překrojíme pita chleby napůl a dáme je na dvě minuty prohřát ve vypnutém grilu. Špičkou nožem projedeme otvor každé polovině pity a otevřeme ji. Potom kapsy naplníme trochou salátové směsi. Nakonec skopové maso přidáme do všech kapes a ihned podáváme.

Podobné recepty:

Pita chlebíčky s cottage sýrem, Pizza - pita, Pizza - pita, Řecký kebab, Domácí vařená šunka