Hovězí perkelt s červeným vínem

Potřebujeme:

Hovězí maso 600 g, olej, 1 dl cibule, 200 g česnek, 5 g kmín, 2 g červená paprika, sladká 20 g sůl, 20 g paprikové lusky, 120 g rajčata, 80 g červené víno 2 dl

Jak na to:

Maso omýt a nakrájet na kostky. V hrnci rozehřát olej a nechat zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidat prolisovaný česnek, trochu mletého kmínu a zasypat paprikou. Aby paprika nezhořkla, odstavit hrnec z plotny. Pak přidat maso, osolit a pod pokličkou dusit. Podle potřeby podlévat vždy jen trochou vody, aby byl vývar z masa dostatečně hutný. Když je maso již téměř měkké, přidat na menší kousky nakrájené paprikové lusky a rajčata a při mírné teplotě dále dusit. Přilít suché červené víno a maso vařit doměkka. Perkelt (guláš) servírovat s vaječnými těstovinami, noky nebo vařenými bramborami.

Podobné recepty:

Hovězí kýta na okurkách, Býčí žlázy podle Matadora, Vepřová kýta na divoko, Křepelky na pytlácky způsob, Rybízový-angreštové želé s červeným vínem