Langoše

Potřebujeme:

1kg hladké mouky, 5 dkg kvasnic, 2 vejce, 4dcl mléka, 1zakysaná smetana a 1 lžička soli na potřenní česnek rozetřený se solí, kečup rozetřeme a nastrouhaný sýr,niva,aidam

Jak na to:

Připravíme si kvásek (ohřáté mléko,kvasnice) do mouky po vykynutí přidáme vajíčka,zakysanou smetanu,sůl,pokud nedáte všechno mléko do kvásku,přidáme do těsta-vše smícháme a necháme kynout,já několikrát přemísím, poté dám těsto do mísy-větší-hodně nakyne a nechám v ledničce přes noc. Z vykynutého těsta uděláme malinké bochánky -necháme nakynout,poté roztáhneme na placky s vyšším krajem a opět vykynout,v dostatečném množství tuku smažíme po obou stranách,vkádáme na ubrusek ,aby vysál tuk.

Podobné recepty:

Bramborové langoše, Langoše, Langoše, Langoše, Langoše