Cibulačka jinak

Potřebujeme:

4 cibule, lžíce másla, trocha kořenové zeleniny, koření Podravka, l lžíce polohrubé mouky, 3 vejce, 15 dky Ementálu, 2 rohlíky

Jak na to:

Na másle podusíme do zlatova cibuli nakrájenou na kolečka. Pak přidáme trochu kořenové zeleniny a dusíme dál. Po chvíli přidáme 1 polévkovou lžíci polohrubé mouky a necháme mouku trochu osmahnout, nesmí se však připálit. Za chvíli dolejeme asi 1,5 l studené vody a vaříme dál. Když polévka začne bublat přidáme na dochucení 1,5 lžíce polévkového koření Podravka. Nakonec přidáme do polévky 3 volská oka, které jsme rozkrájeli na šestinky. Když nalejeme porci polévky na talíř, nasypeme do ní nakrájený sýr ementál a rohlík, který jsme předem osmažili na plátky.

Podobné recepty:

Cibulačka pro děti, Cibulačka, Cibulačka, Jednoduchá cibulačka, Cibulačka