Silná mrkvová polévka

Potřebujeme:

1 litr vývaru z hovězích kostí, 1 vejce, 1 cibule, 4 střední mrkve, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla, 200 ml mléka, sůl, petrželka nebo pažitka.

Jak na to:

Oškrábanou mrkev omyjeme a nastrouháme nahrubo. V hrnci rozehřejeme máslo, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mrkev a podusíme. Poté vmícháme mouku, osmažíme, zalijeme vývarem a vaříme, až mrkev změkne. K měkké mrkvi přilijeme mléko, ještě krátce povaříme a sejmeme z ohně. Do horké polévky vmícháme rozšlehané vejce, ochutíme solí a doplníme nasekanou pažitkou nebo petrželkou.

Podobné recepty:

Mléčná mrkvová polévka, Letní mrkvová polévka, Uzená hrachová-mrkvová polévka, Bramborovo mrkvová polévka, Mrkvová polévka