Šlehačková bábovka

9.5.2008
Potřebujeme:

4 vejce, 1/4 l cukru krupice, 1 šlehačka 250 ml, 1 vanil. cukr, 1/2 l polohrubé mouky, 1 prdopeč + popř. 2 lžíce kakaa a 3 lžíce mlékaPOZOR - opravdu to odměřuji v odměrce na tekutiny - 1/4 l a 1/2 l

Jak na to:

Vejce našleháme s cukrem (cca 5-10 min), poté vmícháme tekutou šlehačku, vanilkový cukr a prosátou mouku s kypř. práškem. Dobře promícháme a část vlijeme do bábovkové formy (vymazané a vysypané - ale já dávám přednost silikonové).V malé misce si smícháme kakao s mlékem a tímto obarvíme zbylé těsto (dělám to takhle proto, aby ta kakaová hmota nebyla tak těžká). Vlijeme cik-cak do bílé hmoty ve formě, abychom docílili mramorování. Pečeme při 165 °C.Můžeme ji dělat samozřejmě celou světlou nebo celou tmavou.

Podobné recepty:

Šlehačková bábovka, Bezlepková šlehačková bábovka, Šlehačková bábovka, Šlehačková bábovka, Rychlá šlehačková bábovka