Vaječná tlačenka

Potřebujeme:

1 jarní cibulka, drobně nakrájená 1 řapíkatý celer, drobně nakrájený 2 sterilované okurky, nakrájené na drobné kostičky 1 menší mrkev, nakrájená na drobné kostičky 40 g hrášku, mraženého či sterilovaného ½ červené papriky, drobně nakrájené 1 chilli paprička, drobně nakrájená 2 lžíce nasekané petrželové natě 2 lžíce plnotučné hořčice ½ lžičky saturejky ½ lžičky kurkumy špetka tymiánu ½ lžičky hořčičných semínek sůl a pepř dle chuti 2 lžíce vinného octu 20 g želatiny 250 g majonézy 6 vajec, natvrdo uvařených, nakrájených na malé kostičky 200 g šunky, nakrájené na kostičky

Jak na to:

Na pánvi si zahřejeme ocet, přidáme nakrájenou cibulku, mrkev, celer, papriku a chilli papričku, povaříme za mírné teploty, až nám zelenina změkne. Přidáme nakrájené okurky, hráąek, vše promícháme a dáme do větší mísy. Do zeleniny vmícháme hořčici, majonézu, saturejku, tymián, kurkumu, hořčičné semínka, nakrájená vejce a šunku. V malém kastrůlku přivedeme k varu 150ml vody, odstavíme, přimícháme postupně ľelatinu, pak ještě přidáme 100ml studené vody, promícháme a vlijeme do směsi. Ochutíme solí a pepřem a vlijeme směs do formy tvaru hřbetu. Dáme do ledničky na 2 hodiny vychladit, vyklopíme a krájíme.
Pro zvýraznění chuti můžeme místo vody dát masový bujón.

Podobné recepty:

Tlačenka s cibulí a octem, Vaječná tlačenka, Vaječná tlačenka, Vaječná tlačenka se sýrem, Vaječná tlačenka