Fritované sýrové koule

Potřebujeme:

1 vejce,150g hladké mouky,1 čajová lžíce prášku do pečiva,1/4 čajové lžíce soli,na špičku nože cayennského pepře(může být i normální),100ml mléka,130g čedaru nastrouhaného na hrubo,fritovací olej

Jak na to:

Vejce rozšleháme.V míse metlou promícháme mouku,prášek do pečiva,sůl a pepř.Uprostřed uděláme důlek,do kterého vlijeme rozšlehané vejce.Do moučné směsi přidáme 4 polévkové lžíce mléka a všechno dohromady šleháme,až vznikne hladké těsto.Přidáme tolik mléka,aby těsto stékalo ze lžíce ve velkých kapkách.Přidáme nastrouhaný sýr a hmotu opět dobře promícháme. V pánvi na smažení nebo ve fritovacím hrnci silně zahřejeme asi 5 cm vysokou vrstvu oleje.Těsto nabíráme polévkovou lžící,vkládáme do horkého oleje a smažíme 3 až 4 minuty,až jsou koule celé zlatohnědé.Necháme okapat na kuchyňském papíře a ihned podáváme.

Podobné recepty:

Sýrové koule s kyselou krémovou smetanou a křenem, Marcipánové koule, Sýrové placko - koule, Burizónové koule, Marcipánové koule