Vepřový bůček s fazolkami

Potřebujeme:

450 gramů vepřového masa (nejlepší je bůček), 60 gramů sádla, 2 cibule, sůl, 300 gramů fazolek, 6 zelených paprik, 250 gramů rajčat

Jak na to:

Maso nakrájíme a dusíme půl až tři čtvrtě hodiny na zpěněné cibuli nejdříve ve vlastní šťávě, později trochu podléváme. Přidáme fazolky překrojené na polovinu a na hrubší proužky nakrájené papriky. Dusíme opět asi půl hodiny a nakonec přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata, dusíme asi čtvrt hodiny. Vidličkou občas maso se zeleninou velmi opatrně promícháme, aby se zelenina příliš nerozdrtila. Podáváme s bramborem nebo knedlíkem, jídlo je chutné i se špagetami.

Podobné recepty:

Vepřový bůček s bambusovými výhonky, Šumavská vepřová, Pečený bůček s kůží, Šopronský vepřový bůček, Pečený plněný bůček