Tvarohová buchta těsta

12.5.2008
Potřebujeme:

Jako těsto: 3 hrnky pol. mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 prášek do pečivaNádivka: 3 tvarohy, 3 celá vejce, asi 500ml mléka, cukr - dle chuti, rum a může být i citrónová kůra Vršek buchty poklademe plátky Hery.

Jak na to:

Suroviny na těsto smícháme (bude to sypká hmota).Potom si ručním šlehačem vyšleháme nádivku (měl by to být řidší tvaroh, ale ne zase aby tekl). Množství mléka odpovídá na 3 kostky tvarohu. Pokud budete nádivku dělat z tvarohu v krabičce, tak ho bude méně.Těsto si rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu vysypeme na máslem vymazaný plech, na to nalijeme tvarohovou nádivku a navrch zase sypké těsto. Nahoře buchtu poklademe plátky Hery ( asi půl centimetrové) a pečeme v předehřáté troubě na 180°C dokud vršek buchty není krásně zlatavý.Do druhého dne se buchta uleží, tvaroh ztuhne. Pokud je tvaroh hodně řídký, buchta potom bude mokřejší.

Podobné recepty:

Tvarohová buchta, Tvarohová strouhaná buchta, Hokejová buchta, Rychlá tvarohová buchta, Strouhaný tvarohový koláč