Kuřecí maso s pórkem, žampioóny a sterilovaným hráškem

Potřebujeme:

Kuřecí maso, škrob, koření ČÍNA, sterilované žampiony celé, pórek, sůl, sojová omáčka, worčestr a sterilovaný hrášek.

Jak na to:

Kuřecí maso nakrájíme na silnější nudličky, přidáme trochu škrobu, koření čína a trochu vody a maso v tom promícháme a necháme asi hodinu uležet. Pak ho na rozpáleném oleji opečeme dozlatova. Přidáme znovu koření čína /více či méně/, záleží na každém z nás, jak je zvyklý kořenit, hlavičky žampiónů rozkrájené na půlku a mícháme, dokud nejsou prohřáté. Pak přidáme sojovou omáčku, worčestr a na doladění chuti trochu soli. Pak přidáme hrášek, který lehce prohřejeme, aby se nerozpatlal. To pak neni ono.. Na úplný konec přidáme pórek. Ten já krájím na asi 2cm špalíčky, které ještě rozrojím na 4 díly /čtvrtky/. Dělám to takhle proto, aby se pórek na pánvi nerozmatlal. Nechávám ho zase jen trošku prohřát, aby byl hezky křupavej- né syrovej.

Podobné recepty:

Hlíva se zeleným hráškem, Kuřecí kousky s pórkem a nivou, Kuřecí maso s pórkem, Kuřecí maso s pórkem, Kuřecí soté na curry