Pikantní tropická rýže

Potřebujeme:

25 g kokosové pasty, plechovka ananasu ve vlastní šťávě, čtvrt lžičky kurkumy, sůl a mletý bílý pepř, 225 g rýže basmati s příměsí divoké rýže, 8 mladých cibulek, 1 polévková lžíce slunečnicového oleje, 50 g zeleného hrášku, čtvrt lžičky mletého koriandru, 25 g hrozinek.

Jak na to:

Dáme vařit do varné konvice vodu, nakrájenou kokosovou pastu nasypeme do odměrky a zalijeme 600 ml vroucí vody. Mícháme, dokud se kokosová pasta nerozpustí. Necháme v cedníku nebo na sítu okapat kousky ananasu a šťávu uschováme. Vlijeme vodu s kokosem a ananasovou šťávu do velkého hrnce. Přidáme kurkumu a půl lžičky soli a přivedeme k varu. Nasypeme rýži do síta pořádně ji propláchneme pod tekoucí vodou. Pak ji nasypeme do hrnce a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, aby voda jen mírně bublala a pod pokličkou vaříme asi 20 minut. Mladé cibulky nakrájíme na kousky asi 2 cm dlouhé. V pánvi rozehřejeme na mírném plameni olej, přidáme cibulky a 4 minuty za mírného míchání smažíme. Pak posypeme koriandream a smažíme ještě asi minutu. Poté pánev odstavíme z ohně. K vařené rýži přidáme ananas, hrášek, cibulky, hrozinky a trochu pepeře. Nakonec ještě asi minutu povaříme a podáváme horké.

Podobné recepty:

Aussie mix, Kuřecí čína podle mojí tchýně, Koložvárské zelí s masem, Rýže, Rýžovo tuňákový salát