Kachní prsa s mangem

Potřebujeme:

3 kachní prsa po 300 g, sůl, čerstvě mletý pepř, 1 lžíce kachního sádla nebo olej (z pšeničných klíčků), 2 středně velká manga, půl lžičky čerstvě mletého zázvorového kořene, 1 lžička kari koření, kajenský pepř, 2 cl portského vína, 125 ml kachního nebo drůbežího vývaru, trocha strouhané kůry z chemicky neošetřeného pomeranče

Jak na to:

Troubu předehřejeme na 220 °C. Kachní prsa opláchneme pod studenou vodou a osuąíme. Vetřeme do nich sůl s pepřem. Rozehřejeme tuk s kůží dospodu kachní prsa prudce opečeme 2-3 minuty na pánvi. Obrátíme je a přikrytá prsa opékáme z druhé strany 8-10 minut při střední teplotě. Mezitím oloupeme mango. Dužninu odkrájíme od pecky a nakrájíme ji na kostičky. Kachní prsa poskládáme kůží nahoru do žáruvzdorné nádoby, zasuneme na střední lištu a dokřupava pečeme v troubě. Vyjmeme je a uchováme horká. Z připečenin na pánvi slijeme tuk, vložíme mango a krátce opečeme. Ochutíme zázvorem, kari, kořením a kajenským pepřem. Přilijeme portské víno a vývar. Pečeme, až mango zesklovatí. Nakonec přimícháme pomerančovou kůru. Kachní prsa šikmo nakrájíme na plátky. Uvolněnou šťávu přimícháme do mangové omáčky, kterou podáváme odděleně.

Podobné recepty:

Kachní prsa se zelím, Kachní prsa na grilu, Medové kachní prsa, Pečené kachní prsa s badyánem a švestkovou omáčkou na pražené arašídové rýži, Křupavá kachna