mletý biftek se smetanovou omáčkou

13.5.2008
Potřebujeme:

400 g kvalitního mletého masa, 1 vejce, pepř, sůl, lžička kari koření a vegety, olej na smažení, ovoce na obložení. Na omáčku: lžíce másla, 2 lžíce oleje, 2 lžíce hladké mouky, 200 ml mléka, 100 ml sladké smetany, 100 ml bílého vína, 1 lžička worchesterové omáčky.

Jak na to:

Maso smícháme s vejcem a kořením, osolíme a na prkénku pomoučeném hladkou moukou utvoříme 4 plátky. Na horkém oleji je osmažíme dozlatova. Z másla, oleje a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a povaříme asi 20 minut. Přidáme víno, worcesterovou omáčku, sůl a opět povaříme dohusta. Nakonec vmícháme smetanu. Dochutíme solí a citrónem a přelijeme přes smažené plátky. Podáváme obložené konzervovaným ananasem a kompotovými višněmi.

Podobné recepty:

Biftek na zeleném pepři, Zapékané rajčata se smetanovou omáčkou, Falešný tatarský biftek, Tatarský biftek, Kembrolky