Hovězí řízky na ruby zapečené s tatarkou v troubě

Potřebujeme:

6 plátků hovězího, strouhanka, vajíčko na obalení a vajíčko uvařené natvrdo, cibule, rajče, tatarská omáčka, olej, sůl, vegeta

Jak na to:

Naklepat maso,osolit,ovegetovat,obalit pouze va strouhance(hodně přitlačit,aby strouhanka držela).Dát rozpálit tuk na pánvičku a předehřát troubu.Maso potom opatrně obalit v rozkvedlaném vajíčku a lehce osmažit na pánvi z obou stran(jen nechat zatáhnout to vajíčko).Pak naskládat řízky do pekáčku vymaštěný tukem(já dávám na klasický hluboký plech,vleze se mi tam cca 6 plátků nebo 4 velké plátky),na řízky poklást kolečko cibule,rajčete,kolečko vajíčka natvrdo a na to dát hromádku tatarky,jak kdo chce,jak kdo má rád(ona se pak rozteče- pěkně rozpeče na mase).Řízky podlijeme vodou,přikrýt plechem a dát do trouby dusit,já dávám asi tak na 180 st. horkovzduch asi 45 minut(míň-víc,chce to zkusit),hlídejte vodu,když tak ještě sem tam podlijte ať nejsou řízky úplně na suchu a až je vše pěkně zapečené,tak je hotovo.

Podobné recepty:

Hovězí řízky na opak, Řízky na ruby, Hovězí roštěná s cibulí, Grilované hovězí roštěná s cibulí, Řízky na ruby