Italská špenátová polévka s rýží

Potřebujeme:

600 g čerstvého špenátu, 40 ml panenského olivového oleje, 1 malá nadrobno nakrájená cibule, 2 najemno nakrájené stroužky česneku, 1 chilli paprička rovněž nadrobno nakrájená, 120 ml zeleninového vývaru, 60 ml nastrouhaného sýra pecorino, sůl a čerstvě mletý čerstvý pepř.

Jak na to:

Omytý špenát vložíme do velkého hrnce pouze s vodou, která zůstala po jeho omytí na listech a přidáme lžičku soli. špenát necháme na mírném ohni lehce povadnout, hrnec odstavíme z plotny a špenát scedíme. Tekutinu si uschováme. Špenát najemno nasekáme velkým nožem, anebo nahrubo rozmixujeme. Ve velkém hrncirozpálíme olej a osmahneme na něm cibulku, chilli papričku a česnek po dobu asi 5 minut. Vsypeme rýži a zamícháme. Pak přilijeme vývau a vodu ze špenátu, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 10 minut. Přidáme špenát, osolíme a opepříme. Vaříme ještě 5-8 minut dle potřeby - dokud rýže nezměkne. Nakonec podle chutě přidáme sůl, pepř a posypeme sýrem pecorino.

Podobné recepty:

Stehýnka na rozmarýnu a italská rýže, Špenátová polévka, Špenátová polévka, Italská rajčatová polévka, Italská masová polévka minestra