Dort jahodovo-jogurtový

13.5.2008
Potřebujeme:

Balíček piškotů Krém: sáček želatiny (viz.postup), 1dl mléka, 500g bílého jogurtu,4 lžíce cukru,přiměřeně jahod Rosol: 1 jahodový pudink,1/2 l šťávy naředěné vodou Na ozdobu: šlehačka ušlehaná se ztužovačem (nejl. Tatra ke šlehání),jahody,čokoláda

Jak na to:

Dno formy vyložíme piškoty. Želatinu namočíme do mléka a necháme 10 min bobtnat. Mezitím rozšleháme jahody s cukrem a jogurtem. Želatinu s mlékem zahříváme do rozpuštění-nevaříme- a tenkým pramínkem lijeme za stálého míchání do jogurtové směsi. Tu nalijeme na piškoty a necháme v lednici ztuhnout. Rosol připravíme tak,že uvaříme pudink se šťávou (cukrem). Rozetřeme ho na ztuhlou želatinovou směs,na kterou jsme předtím rozložili jahody. Necháme nejlépe přes noc tuhnout a druhý den dozdobíme podle fantazie.

Podobné recepty:

Jahodovo-jogurtový dort, Jahodovo-jogurtový dort, Letní jogurtový dort bez pečení, Jogurtový dort, Jogurtový dort