Ryby se zeleninou

13.5.2008
Potřebujeme:

ryby ( lejn po případě rybí filety ), mrkev kukuřice, paprika ( kapie - na barvě nezáleží ), cibule, česnek, brambory, citron, zakysaná smetana máslo olivový olej extra panenský sůl pepř kmín bylinky dle chuti - čerstvé ( doporučuji šalvěj, bazalku )

Jak na to:

Ryby si naložíme:
citron, olivový olej, česnek a bylinky a necháme odležet tak 15-20minut.
Mezitím si nakrájíme zelinu na kostičky, dáme vařit brambory, sůl a kmín nesmí chybět.
Rozpustíme si máslo a vložíme nakrájenou zeleninu zatím bez papriky, když nám zelenina povolí přidáme papriku okořeníme solí a pepřem, přidáme samotné ryby a dusíme společně se zeleninou.
Zbylou marinádou postupně podléváme zeleninu s rybou avšak nepřehánět ( citron ).
Dále si utřeme 2-4 stroužky česneku, záleží na chuti strávníka - vylijeme si zakysanou smetanu do misky - přidáme sůl a zmiňovaný česnek, promícháme..

Servírujeme na velkém talíři - nejdříve zeleninu, na ni položíme rybu, jemně přelijeme zbylou šťávou, přidáme brambory které zalijeme zakysanou smetanou s česnekem.

Podobné recepty:

Rybí filé se zeleninou, Grilované ryby, Opékaná parmice, Filé z mořské ryby, Pečená ryba s kmínem