Ruská nakladaná rajčata

Potřebujeme:

Rajčata, celerova nať, kopr nať, mrkev,c ibule, česnek, pepř cely, cukr, sul, ocet, voda(Někdo dáva i lupen kapusty-ta pusti vybornou chuť do nálevu)

Jak na to:

Mrkev oškrábeme a nakrajime na kolečka,cibule a česnek take na kolečka. Celerovou a koprovou nať umyjem a natrhame,davame i s nati. Rajčata dáme do zavarovačky a prokladame ingrediencema + pepř,sul,cukr a ocet.Davam asi tak 5 lžic octa,2,5 lžíce cukru,pul lžíce soli na 2 litr velkou zavařovačku.Nejlepe je si uďelat lak dle sve chuti,toho docilite tak že si nejprve udělate jen prvni ochutnavku do male lahve kde mate tak 5 rajčat dle velikosti a nechte tak 3 tydny uležet,potom mužete koštnout.To vše zalejeme vrouci vodou,zatahnem víčko a postavime vzhuru nohama do vychladnuti.Pak uložíme do temna a chladna.TAkto mužeme i naložit okurky,bile zeli nebo uďelat mix do jedne velké sklenice.Od každého trochu.

Podobné recepty:

Pizza z listového těsta, Kuře po římsku, Ruská káva, Ruská káva, Candát po záporoľsku