Kuřecí maso zapečené s chřestem

Potřebujeme:

kuřecí maso (řízky), chřest, strouhaný tvrdý sýr, sladká smetana, máslo, pepř, sůl

Jak na to:

Chřest oloupat - nejlépe se mi na to osvědčila škrabka s pohyblivou čepelí. Chřest se začíná loupat cca 1 cm pod paličkou, na konci se odříznou dřevnaté konce (asi 3 cm).Formu nebo pekáč vymazat máslem, na dno rozkložit lehce naklepané maso, osolit, opepřit. Na něj rozložit chřest, hojně zasypat sýrem, zalít smetanou a navrch položit kousek másla.Zapékat ve vyhřáté troubě asi 40 - 50 minut. První půlhodinku peču s poklicí, tu potom sundám a peču tak dlouho, až povrch začne zlátnout.

Podobné recepty:

Zapečené kuřecí maso, Kuřecí kapsa s chřestem, Kuřecí maso s nivou a smetanou zapečené, Zapékané kuřecí prsa s chřestem a nivou, Zapečené kuřecí prsa se zeleninou