Ovocný koláč

15.5.2008
Potřebujeme:

200 g mouky Jizerka (nebo jiné bezlepkové), 1/2 prášku do pečiva, 180 g cukru krupice, 1 vejce, 250 ml podmáslí, 125 ml rostlinného oleje, lžička psylia ovoce (jahody, švestky...) cukr na posypání ovoce (nejlépe vanilkový)

Jak na to:

Mouku prosijeme s práškem do pečiva, ušleháme cukr a vejce, vsypeme mouku a promícháme, vmícháme podmáslí a olej a šlehačem prošleháme na lité těsto. Vlijeme na pekáč (vymazaný+vysypaný nebo vyložený pečícím papírem), poklademe ovocem, zasypeme cukrem (popř. drobenkou) a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 1/2 až 3/4 hodiny. Pokud těsto dostatečně prošleháte, nebude se drobit jako klasické bezlepkové pečivo.

Podobné recepty:

Mražený koláč, Kynutý koláč bez kynutí, Ovocný koláč bez mléka a vajec, Ovocný koláč, Ovocný koláč