Moka oválky

Potřebujeme:

400 g másla, 600 g hladké mouky, 200 g moučkového cukru, 2 žloutky, 2 vanilkové cukry, kůra z citronu Krém: 300 g másla, 240 g moučkového cukru, 4 lžíce silné černé kávy, cukr a černá káva na polevu čokoládová rýže

Jak na to:

Vypracujeme těsto a necháme ve folii odpočívat v chladu. Vyválíme plát asi 5 mm silný a vytvarujeme oválky. Pečeme prudce, vyndáme, když okraje zrůžoví. Necháme vychladnout.
Máslo utřeme do pěny s cukrem a pomalu přiléváme silnou černou kávu. Krém necháme ztuhnout a plátěným pytlíkem stříkneme na půlku oválků kapku krému, přikryjeme druhým oválkem a na vrchní dáme lžičkou polevu tak, aby stekla trochu přes okraje, do neztuhlé polevy ozdobíme čokoládovou rýží.

Podobné recepty:

Kávové pusinkové oválky, Mokka oválky, Mokka oválky, Mocca kolečka, Dezert z čerstvých pomerančů s mandlemi a maracujovou omáčkou