Rostocká marinovaná makrela

15.5.2008
Potřebujeme:

800 g makrely, sůl, hladká mouka, 2 bílky, 50 ml oleje. Marináda: 3 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 100 g kořenové zeleniny, 1 cibule, půlka citrónu, 150 ml bílého vína, cukr, ocet a sůl.

Jak na to:

Osolené makrely obalíme v mouce a necháme asi hodinu oschnout. Poté ryby znovu obalíme v mouce a v roząlehaných bílcích a osmaľíme po obou stranách v rozpáleném oleji. Vychladlé makrely urovnáme na míse, přelijeme studenou marinádou a necháme den v ledničce uleľet. Marinádu připravíme tak, ľe do osolené vody dáme koření a kolečka zeleniny a povaříme. Přidáme kolečka cibule, kolečka citrónu bez jader, víno, cukr a ocet. Promícháme a necháme vychladnout.

Podobné recepty:

Smažená makrela, Omáčka Tapenade, Šopský salát s makrelou a topinkami, Čertova pomazánka, Čertova pomazánka