Šlehačková buchta

15.5.2008
Potřebujeme:

30dkg cukru moučka, 30dkg hladké mouky, 3 celé vajíčka, 1 prášek do pečiva, 1 kelímek smetany (nejlépe ke šlehání,ale nemusí)(případně kakao na mramorovnání)

Jak na to:

Utřeme cukr s vejci,přidáme mouku s práškěm do pečiva a nakonec smetanu (nejlépe 250ml,ale když není doleju do požadovaného množství i mlékem).Taky záleží na vajíčkách,když jsou dost velké ani není potřeba smetanu dolívat mlékem. Vše nalejema na hlubší vymazaný a moukou ( nebo třeba kokosem) vysypaný plech .Případně si necháme trochu světlého těsta a obarvíme kakaem,vylejeme pak cikcak na světlé těsto .Pečeme na asi 170C (mám horkovzdušnou troubu) 20 minut.

Podobné recepty:

Šlehačková buchta, Chřest se šunkou, Bezlepková šlehačková bábovka, Šlehačková bábovka, Pudingová buchta se zakysanou smetanou