Zeleninová polévka se sýrovými noky

Potřebujeme:

250 g mrkve, půl celerové bulvy, 1 petržel, 1 středně velký kedluben, 1 středně velká brambora, 50 g prorostlé slaniny, sůl, 1 l čistého masového vývaru, Sýrové noky: 30 g másla, 1 vejce, 2 lžíce strouhanky, 1 lžička polohrubé mouky, 2 lžíce strouhaného sýra (např. ementál), sůl, čerstvě mletý pepř, strouhaný muškátový oříšek, půl svazku hladké petrželky

Jak na to:

Zeleninu a bramboru omyjeme, oloupeme a nahrubo nastrouháme. Slaninu nakrájíme na kostičky vložíme d hrnce a necháme zesklovatět. Postupně přidáváme zeleninu a dusíme 10 minut. Mezitím utřeme máslo a postupně přidáme vejce, strouhanku, mouku a strouhaný sýr. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Hmotu necháme 10 minut odležet. Dvěma lžičkami vypichujeme z hmoty noky a vkládáme je do polévky. Několik minut je upravujeme pod bodem varu. Polévku podáváme posypanou petrželkou.

Podobné recepty:

Zeleninová polévka s noky, Zeleninová polévka s krupicovými noky, Hovězí polévka s opraženými sýrovými noky, Špenátový dip nebo pomazánka, Krková polévka