Gruzínské kuře tabako

Potřebujeme:

1 menší kuře, 1 velká cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, grilovací koření, 1 citrón, sůl, 100 ml bílého vína, 80 g oleje, 40 g másla.

Jak na to:

Kuřecí půlky osolíme, z obou stranpotřeme prolisovaným česnekem a mírně opepříme. Půlky kuřete vložíme do pánve s vyšším okrajem na rozálený olej, zatížíme (nejlépe hrncem naplněným vodou) a pečeme asi 15 minut po každé straně. Opečené půlky kuřete vyjmeme.
Podáváme posypané petržekou s chlebem, pečivem nebo s opékanými brambory a obložené okurkami, rajčaty a naťovými cibulkami.

Podobné recepty:

Kuře na pivě, Nadívané kuře zalité pivem, Gruzínské kachní ragú, Zlaté kuře, Uzené kuře