Pravá italská pizza

18.5.2008
Potřebujeme:

1/2 kg hladké mouky, 1 dkg soli, 0,5 dkg cukru, 3 dkg kvasnic, 5 dkg slunečnicového oleje, 35 dkg vlažné vody

Jak na to:

Kvasnice rozmícháme s cukrem a potom zalijeme vlažnou vodou. Mouku a ostatní přísady prosijeme do mísy a zaděláme těsto. Pizzu poté ihned uděláme. Tato dávka je na 2- 3 plechy. Já osobně vždy nechám polovinu těsta zamrazit na příště. Potom stačí jenom nechat povolit při pokojové teplotě a opětovně zpracovat.Pizzu pečeme při 220 stupňů 12-15 min. Nakonec ještě horkou pizzu i s přísadami potžít olivovým olejem.

Podobné recepty:

Pravá italská pizza po česku, Stehýnka na rozmarýnu a italská rýže, Pizza taštičky, Pizza rohlíky, Tygříkova pizza od Medvídka Pú