Plňené omelety s houbami

Potřebujeme:

Rozpočet pro 4 osoby: 4 vejce, 1/2 lžičky soli, 3/8 l minerální vody, 200 g polohrubé mouky, olej k pečení, 500 g žampionů (možno z plechovky), 50 g prorostlé slaniny, 4 cibule, 1/8 l smetany, pepř, 4 lžíce sekané petrželky, 75 g strouhaného eidamu

Jak na to:

1. Vejce, sůl a mouku rozkvedlejte v troše minerální vody. Dolijte zbytek vody, zamíchejte, těsto nechte 30 minut odpočívat.

2. Houby očistěte, nakrájejte na malé kousky a rozsekejte. Slaninu a cibuli nakrájejte na malé kostičky. Slaninu opečte do křupava, houby na ní po 3 minuty rychle restujte, 1 minutu společně s cibulí.

3. Přidejte smetanu, trochu pepře a petrželku, 5 minut vařte, až se smetana trochu vyvaří. Dochuťte.

4. Omelety pečte na oleji. Dejte na ně trochu hub a srolujte. Palačinky narovnejte vedle sebe do ohnivzdorné formy, posypte sýrem a zapečte.

Podobné recepty:

Omelety plněné mletým masem, Špenátové omelety se šunkovou pěnou, Drůbeží játra v omeletě, Levočské plněné omelety, Vaječné omelety