Pečený bůček s kůží

Potřebujeme:

1 kilogram bůčku s kůží, sůl, kmín, voda na podlévání

Jak na to:

Vepřový bůček rozdělíme na pásy asi 10 až 15 centimetrů široké, opláchneme a posolíme jen z vnitřní stran - kůži nesolíme. Takto upravené maso položíme kůží na nasekané vepřové kosti narovnané na pekáči, podlijeme vařící vodou a pečeme v rozpálené troubě. Když je maso (vrchní část) zabarvená do zlatova, obrátíme bůček kůží navrch. Měkkou kůži nakrájíme na úzké plátky, okořeníme, posolíme a dopečeme bez podlévání. Solením se kůže vysuší a stane se křehkou.

Podobné recepty:

Pečený plněný bůček, Pečený bůček na vietnamský způsob, Plněný vepřový bůček, Pečený bůček plněný zelím, Vepřový bůček s bambusovými výhonky