Losos s řeřichovým krémem

18.5.2008
Potřebujeme:

300 g zakysané smetany, 2 lžíce na kousky nastříhaného čerstvého kopru, 25 g másla, 1 lžíce slunečnicového oleje, 4 filety z lososa (cca 180 g), 1 nakrájený stroužek česneku, 100 ml bílého vína, 1 nakrájený svazek řeřichy, sůl a pepř

Jak na to:

Zakysanou smetanu dáme do hrnce a zahříváme téměř k varu. Hrnec odstavíme a vmícháme kopr. Na hlubovké pánvi rozehřejeme máslo a slunečnicový olej, přidáme maso z lososa a opékáme je na středně silném ohni 4-5 minut z každé strany. Maso přeneseme na talíř, přikryjeme a udržujeme teplé. Do šťávy na pánvi přidáme česnek a opékáme ho za stálého míchání asi minutu. Přilijeme bílé víno, přivedeme ho k varu a odpaříme. Potom do šťávy na pánvi vmícháme zakysanou smetanu s koprem a směs povaříme 2-3 minuty do zhoustnutí. Vmícháme řeřichu a krátce ji povaříme. Krémm podle chuti osolíme a opepříme. Lososa rozdělíme na talíře, přelijeme řeřichovým krémem a ihned podáváme.

Podobné recepty:

Losos se smetanovou omáčkou, Losos na rajčatech, Losos s rajčatovou omáčkou, Losos v čočce, Grilovaný norský losos