Závin s makovou nápní

19.5.2008
Potřebujeme:

500 g hladké mouky, 30 g droždí, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, troška soli, 1 malá majolka, 50 g práškového cukru, 1/4l mléka,

Jak na to:

Z vlažného mléka, droždí a vanilkového cukru připravíme kvásek. Vzešlý kvásek přidáme do prosáté mouky, přidáme vejce, sůl (nesmí přijít ke kvásku), majolku, cukr a zaděláme těsto, které necháme asi 1 hodinu kynout. Pak je rozdělíme na dva díly a každý rozválíme na pomoučeném vále, potřeme makovou náplní a stočíme. Konce upravíme a přendáme na plech. Na plech dávam pečicí papír. Závin necháme ještě asi 30 minut na plechu, pak vložíme do vyhřáté trouby a pomalu pečeme.

Podobné recepty:

Závin z listového těsta s hlívou, Ořechový závin, Zelný závin, Jablkový závin s marcipánem, Jablkový závin s marcipánem