Pstruh podle uzenáře

20.5.2008
Potřebujeme:

4 pstruzi, sůl, paprika, 60 g žampiónů, 1 cibule, petrželka, 150 g šunky, hladká mouka, 80 ml oleje, 150 ml bílého vína, worcesterová omáčka, 120 g másla.

Jak na to:

Pstruhy nařízneme ve hřbetu, částečně vykostíme, osolíme, vnitřek opaprikujeme a naplníme plátky žampiónu, sekanou cibulí a petrželkou. Pstruhy obalíme plátky šunky, osolíme a poprášíme moukou. Připravené pstruhy dáme na pánev, přelijeme olejem, poklademe plátky citrónu bez jader, zastříkneme vodou a dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Pak pstruhy přelijeme vínem, přidáme worcesterovou omáčku a máslo a necháme povařit.

Podobné recepty:

Pstruh plněný sekanou petrželkou, Pstruh v batůžku, Pstruh v žampionech, Vepřové plátky pana uzenáře, Pečený pstruh s mandlemi