Fazolková polévka

Potřebujeme:

500 gramů zelených fazolek, 1 menší cibule, 1 rajče, 1 paprika, 30 gramů másla, 150 ml smetany, 4 lžičky mouky, 1/2 lžičky sladké papriky, nasekaná zelená petrželka, sůl

Jak na to:

Fazolku důkladně omyjeme a nakrájíme na kousky dlouhé přibližně 2,5 centimetru. V hrnci uvedeme do varu 1,5 litru vody, vhodíme tam fazolku, celou cibuli, papriku a rajče (ty před podáváním vylovíme), vše osolíme a vaříme. Mezitím si připravíme z mouky a másla jíšku, vmícháme do ní sladkou papriku a zahustíme ní polévku. Až fazolka bude měkká, tak přidáme smetanu, nasekanou petrželku a případně pár kapek octa, aby polévka měla “říz”.

Podobné recepty:

Fazolková mléčná polévka, Fazolková polévka s mletým masem, Kyselá fazolková polévka, Florentinská fazolková polévka, Jahodová polévka