Punčový dort pro tatínka

20.5.2008
Potřebujeme:

2 kulatý světlý piškotový korpusy, 400g cukru, 3dl vody, 150g marmelády, rum, punč, citronovou šťávu, žluté a červené potravinářské barvivo, cukrovou polevu, čokoládovou polevu a na ozdobu marcipánovou hmotu.

Jak na to:

Cukr s vodou promícháme a přivedeme k varu. Krátce povaříme a ochutíme rumem, punčovým aromá a citronovou šťávou.Jeden korpus překrojíme na dva pláty. Jeden plát potřeme marmeládou a vložíme na dno připravené kulaté formy.
Punčovou směs rozdělíme na 2 části a jednu obarvímw na červeno a druhou na žluto. Druhý korpus rozkrájíme na pásky. Část jich namáčíme do horkého žlutého a část do červeného punče. Obarvené pásky čachovicově skládáme do formy na marmeládou potřený piškot, až je forma plná. Přiklopíme druhým piškotovým plátem, kt. potřeme marmeládou. Celý dort překryjeme pečícím papírem a zakryjeme . Vše důkladně zatížíme a dáme do druhého dne vychladit.
Druhý den dort otočíme, přelijeme cukrovou a čokoládovou polevou a ozdobíme marcipánovou hmotou.Piškotový korpus si můžete i koupit a marcipánovou hmotu také.

Podobné recepty:

Jablkový dort, Dort s myšičkama, Letní nepečený dort, Vídeňský dort, Ořechově - kávová dort