Salsa verde

20.5.2008
Potřebujeme:

2 svazečky petržele s plochými listy, 4 dl šťovíku nebo špenátových listů, 6 marinovaných rajčat, 2 lžíce kaparů, 2 drcené stroužky česneku, 1.5 dl olivového oleje, 1 lžička citrónové šťávy

Jak na to:

Všechny ingredience nejprve rozmixujeme bez oleje, poté pokračujeme v mixování a přidáme olej. Ochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem. Necháme odležet při pokojové teplotě.
Omáčku Salsa Verde podáváme s vařenými masy, zeleninou či rybami.

Podobné recepty:

Masové muffiny se salsou, Salsa Mexicana, Hovězí pečeně s bramborovým salátem, Cizrnová salsa s bylinkami, Tuňák na oleji v boloňské omáčce (tonno sott´ olio in salsa alla bolognese)