Salát baron prášil

Potřebujeme:

1 čínské zelí, 1 paprika žlutá /na barvě až tak nezáleží, ale je to hezčí - nebo po půl papriky červené a žluté/nakrájená nadrobno, 1-2 rajčata, 1 menší salátovka nastrouhaná i se slupkou na větší slzičky /jak se strouhají jablka/,2 střední cibule nakrájena nadrobno/nenahrazovat pórkem - je tvrdý/, 1 mrkev nastrouhaná na jemné slzičky, může být ředkvička kvůli barvě,

Jak na to:

Všechno nakrájíme nebo nastrouháme jak je uvedeno výše, dáme do misky, zalejeme sladkokyselou zálivkou - 3 díly cukru, 1 díl soli, 3 díly octa do 1 dl vody/poměr je dobré dodržet, je to chutnější/a promícháme. Nepřidáváme olej, zelenina by změkla.
Připravujeme tak 2 hod před podáváním, ale pokud salát dáte do uzavíratelné nádoby do lednice dá se konzumovat ještě i přístí den. Je osvěžující jako příloha k masovým jídlům nebo i samostatný.
U té zálivky je nutné dodržet poměr cukru a soli, octa může být i méně.

Podobné recepty:

Zamilovaný salát, Olivový salát, Mušličkový salát, Hlávkový salát s vejci, Salát plný barev