Kapr na bílém víně

21.5.2008
Potřebujeme:

4 porce kapra, 10 dkg cibule, 20 dkg hub (čerstvých nebo nakládaných), 3 dcl bílého vína, 10 dkg másla, 5 dkg másla, sůl, šlehačka, citrónová šťáva

Jak na to:

Porce kapra prosolíme a dáme dusit na másle spolu s cibulí nakrájenou na kolečka a houbami. Před dušením zalijeme vínem. Udusíme :) do měkka, poté kapra vykostíme a dáme na mísu. Do šťávy dáme zbytek másla, když se rozpustí přidáme šlehačku a krátce povaříme až zhoustne.Omáčkou přelijeme kapra a zakapeme citronovou šťávou a ozdobíme plátkem citronu. Jako přílohu podáváme vařené brambory.

Podobné recepty:

Husí játra s hruškami, Husí játra s hruškami, Kapr na bílém víně, Kapr na víně, Pstruh na bílém víně