Janiny hovězí závitky

Potřebujeme:

Hovězí maso zadní, steril.okurky, steril.meruňky, kousek salámu nebo párku, houby (možno i sušené), 1 cibule, tuk na osmahnutí, hl mouka na zahuštění sůl

Jak na to:

Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na tuku. Hovězí maso nakrájíme na plátky,naklepeme a osolíme.Obalíme v mouce a osmahneme. Okurky,meruňky,uzeninu a houby (sušené namočíme na 1 hod.do vody) nakrájíme na kousky a poklademe jimi připravené plátky,tak aby se dali zavinout,sepneme párátky nebo ovážeme nití. Závitky podlijeme vodou a dusíme.Až je maso měkké,tak jej vyjmeme a omáčku zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě.Asi 20 min. povaříme.Ke konci varu můžeme přidat ještě zbytek meruněk i s troškou šťávy.Podáváme s rýži nebo hranolky.

Podobné recepty:

Hovězí závitky s vejcem, Ostré hovězí závitky, Závitky, Masové závitky se šunkovým salámem, Hovězí závitky