Sedlácká omeleta

Potřebujeme:

2 vejce, 80 gramů tučnějšího uzeného masa (např. bůčku), 1 uvařená brambora, 1 malá cibulka, 1 rajče, 1/2 rychlokvašky, 1 lžíce mléka, 1 lžička másla nebo oleje, sůl, pepř

Jak na to:

Bramboru nakrájíme na plátky, spařené rajče oloupeme a spolu s okurkou nakrájíme na kostky, uzené maso nakrájíme na nudličky, cibuli oloupeme a nasekáme na drobno. Vajíčka rozšleháme s mlékem, osolíme, opepříme, přidáme brambor, okurku, rajče, cibuli a uzeninu. Rozpálíme tuk a vlijeme na něj vajíčka. Usmažíme (nadzvedáváme trochu okraje a čekáme až se vrch srazí), složíme na půl a posypeme například nakrájenou zeleninou nebo jen petrželkou.

Podobné recepty:

Sedlácka omeleta, Sýrová omeleta, Sýrová omeleta, Jablečná omeleta, Královská omeleta