Opilý tvarohový koláč

21.5.2008
Potřebujeme:

100 g rozinek, 1 lžíce rumu, 250 g másla, 400 g cukru, 500 g hl. mouky, 3 balíčky van. cukru, 1 bal. pr. do peč., 5 vajec, špetka soli, 1 plechovka (315 ml) mandarinek, 750 g netučného tvarohu, 40 g škrobu a citronovou kůru

Jak na to:

Rozinky smícháme v míse s rumem a necháme zhruba 8 hodin zakryté. Do mísy přidáme změklý tuk, 200 g cukru, hl. mouku, jeden balíček van. cukru, pr. do peč, 1 vejce a špetku soli. Vypracujeme drobenku. Dortovou formu vymažeme a na její dno nasypeme polovinu drobenky. Drobenkový korpus necháme společně se zbývající drobenkou v chladu. Mandarinky necháme okapat na sítku, štávu dále použijeme.Ze zbývajících vajec, cukru a van. cukru ušleháme krém. Vmícháme tvaroh,škrib a kůru. Opatrně a postupně vmícháme rozinky, rum a mandarinky. Totu tvarohovou hmotu dáme na korpus a posypeme zbývající drobenkou. Pečeme v ředehřáté troubě při 175 stupních Celsia v nejnížší poloze zhruba hodin u a půl. Pak ještě necháme nejméně 20 minut v troubě odpočinout. Koláč asi hodinu necháme vychladnout a poté je vyklopíme z formy. Posypeme hustě moučkovým cukrem a podáváme.

Podobné recepty:

Tvarohový koláč, Tvarohový koláč, Tvarohový koláč pod peřinkou, Tvarohový koláč s jahodami, Tvarohový koláč