Dušené vepřové kotlety se zelím

Potřebujeme:

800 gramů vepřové pečeně, sůl, 2 lžíce tuku, 800 gramů kysaného nebo sterilovaného zelí, 3 hřebíčky, bobkový list, 1/4 lžičky rozdrceného jalovce

Jak na to:

Maso nakrájíme na čtyři díly, po všech stranách osmahneme na tuku v kastrolu, podlijeme, osolíme přiklopíme a dusíme ho do poloměkka. Pak maso vyjmeme a uložíme v teple. Do šťávy po dušení dáme zelí, hřebíčky, bobkový list, jalovec a podle chuti osladíme. Zelí podle potřeby mírně podléváme a podusíme. Do udušeného zelí přidáme kotlety a vše prohřejeme. Celé koření odstraníme. Podáváme s vařeným bramborem.

Podobné recepty:

Vepřové kotlety dušené se zeleninou a bramborami, Křehké vepřové kotlety, Vepřové kotlety na hořčici, Vepřové kotlety po normandský, Zapečené kotlety s olivami