Kedlubnová kaše

Potřebujeme:

2 kedlubny, 500g cuket, 300g brambor,50g másla, 4 žloutky

Jak na to:

Kedlubny oloupeme a rozkrájíme na kousky, jemné lístky natí odložíme stranou. Z omytých a oloupaných cuket odřízneme konce a nakrájíme na plátky silné asi jako prst. Oloupané brambory nakrájíme na kostky. Rozpustíme polovinu tuku a na něm podusíme kedlubny,cukety a brambory. Přidáme 0,1l vody a vše pod pokličkou 15 min. povaříme. Kedlubnovou nať opereme, lístky otrháme, přidáme je po 15 minutách k zelenině a vše povaříme dalších 5-10minut. Zeleninu rozmixujeme na jemnou kaši, přidáme zbyly tuk a žloutky. Rozdělíme na porce, které zmrazíme. Před podáváním ještě jednou povaříme.

Podobné recepty:

Kedlubnová omáčka s bramborami, Obilná kaše s ovocem, Plněné pečené kedlubny s omáčkou, Zapečená bramborová kaše, Kedlubnová polévka