Svíčková z králíka

Potřebujeme:

králík, nakládaná zelenina na svíčkovou, hl.mouka, šlehačka 33%, bobkový list, nové koření, kuličkový pepř, cibule,máslo

Jak na to:

Připravené maso si nejdříve naložíme do pekáče den předem.Na maso nalijeme zeleninu i s nálevem,přidáme koření.Přikryjeme a dáme do lednice.Drhý den vezmeme hrnek dáme do něj máslo a na něm osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli.Poté přidáme kousky masa a opčeme z obou stran,nakonec nalijeme zeleninu a přidáme ještě studenou vodu a necháme vařit až maso změkne.Když je maso měkké vyndáme ho a také koření,bobkový list a nové koření a pepř.Zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem.Do studené vody si rozmícháme trošku hladké mouky a tou zavaříme omáčku ,na zjemění chuti přidáme šlehačku.Necháme pořádně provařit aby nebyla cítit mouka.

Podobné recepty:

Rybí salát z králika, Svíčková z králíka, Králík podomácku na paprice, Svíčková, Řízky z králíka