Maďarský perkelt s nokama

Potřebujeme:

Perkelt:maso z kuřete, králíka, vepřové i jiné, cibulka, hl.mouka, červená paprika, noky:voda,sůl,vejce,pol.mouka.

Jak na to:

Na oleji osmahnu cibulku,přidám osolené maso,obalené v mouce smíchané s paprikou.Osmahnu maso z obou stran.Maso může být jekékoli.Kuře,králík atd.Po osmahnutí podliju troškou vody,tak aby bylo maso aspoň z 3/4 ponořené ve vodě.Pak přendám do papiňáku a dusím asi 30 minut.Pokud se nepřendává,tak se dusí asi hodinu.Po uvaření maso vyjmu,oberu,sos přecedím a vrátím do něj obrané maso.Trochu opepřím.Podávám s nokama:Z 1 sklenice vody,1 vejce,špetky soli a asi 3/4 kg pol.mouky vytvořím mícháním(míchá to za mě robot)táhlé těsto,které protlačuji sítem na halušky do vařící vody a vařím asi 8 minut.Ty noky dělám tak,že si do robotu naleju vodu,osolím,rozklepnu do toho vejce a pak za stálého míchání přidávám pol.mouku.

Podobné recepty:

Maďarský perkelt s noky, Maďarský perkelt z tolstolobika či jiných ryb, Perkelt dle Petra Voka, Maďarský perkelt, Kuřecí perkelt