Polévka z vepřového srdce

23.5.2008
Potřebujeme:

250 gramů vepřového srdce, 1 a 1/2 litru vody, sůl, 150 gramů kořenové zeleniny, 20 gramů cibule, 20 gramů másla, jíška, zelená petržel, 50 gramů polévkových nudlí, Maggi

Jak na to:

Očištěné vepřové srdce vložíme do odměřené osolené studené vody na polévku a vaříme. Kořenovou zeleninu očistíme, opereme, nakrájíme na drobné kostičky a na másle do růžova osmažíme s jemně nakrájenou cibulkou. Vše přidáme k srdci a povaříme. Vyndáme měkké srdce, nakrájíme ho kostičky, polévku zahustíme jíškou a srdce vložíme zpět. Před podáváním přidáme petrželku, několik kapek Maggi a uvařené polévkové nudle.

Podobné recepty:

Vepřové srdce na slanině, Hovězí srdce na paprice, Hovězí srdce na špeku, Domácí tlačenka, Hovězí srdce na smetaně