Šťouchaná buchta

Potřebujeme:

MOUČNÍK - 35 dkg polohrubé mouky, 20 dkg cukru, 1prášek do pečiva, 12dkg rozpuštěné Hery, 2 vejce, 2 lžíce oleje, 3/4 hrnku mléka, špetička soli.POLEVA - 18dkg másla nebo Hery, 4 lžíce rumu, 3 lžíce horké vody, 30 dkg práškového cukru, 4 dkg kakaa.

Jak na to:

MOUČNÍK - mouku, cukr, PDP a sůl promícháme, přidáme i ostatní mokré suroviny a promícháme. Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme dorůžova. Po upečení druhým koncem vařečky našťoucháme po celé buchtě šťouchance.POLEVA - Máslo, rum a vodu rozpustíme a přidáme cukr smíchaný s kakaem. Vaříme do spojení. Polevu necháme chvíli schladnout a potom nalijeme na moučník. Pěkně postupně od prostředka, aby se poleva dostala do všech dírek. necháme ztuhnout a podáváme.

Podobné recepty:

Pudingová buchta se zakysanou smetanou, Tvarohová buchta, Americká buchta, Kefírová buchta, Hnědá buchta s tvarohem